Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Ziektekostenverzekering voor huisdieren

ziektekostenverzekering voor huisdieren

Mensen kunnen ziek worden. Honden en katten ook. Het beste met een hondenziekte, is het proberen te voorkomen. Zo kun je je huisdier laten inenten voor verscheidene ziektes en daarmee de kans verkleinen dat je huisdier een dergelijke ziekte krijgt. Stel dat dit toch gebeurt, en je huisdier ziek wordt, of door een aandoening wordt gevat, moet dit worden genezen. Hiervoor ga je vaak naar een dierenarts of dierenkliniek.

Waarom een ziektekostenverzekering voor huisdieren?

Er zijn de laatste tijd veel ziektes bijgekomen, en de kans dat jou huisdier zo’n ziekte krijgt is dus groter geworden. Je kiest ervoor om je huisdier te laten inenten, maar je huisdier laten vaccineren is prijzig. En als je hond of kat dan toch ziek wordt, zijn de kosten van de dierenarts waar het dier genezen moet worden vaak erg hoog. Wanneer je verzekerd bent met een ziektekostenverzekering, dekt uw verzekeraar een groot deel van deze kosten.

Dit zijn niet de enige kosten die gedekt worden, wanneer je een ziektekostenverzekering hebt afgesloten.

Wat dekt een ziektekostenverzekering voor huisdieren?

Waar je voor bent verzekerd hangt af van het pakket dat je uiteindelijk kiest. Maar er zijn wel een paar dingen, waar je standaard voor verzekerd wordt. Dit zijn o.a.: Laboratoriumonderzoek, dierenarts, verblijf in een dierenkliniek, operaties, geneesmiddelen, röntgenfoto’s, echografie en prothesen.

Er zit een maximaal aan het bedrag dat je per jaar vergoed krijgt. Het verschilt per maatschappij en is afhankelijk van het pakket dat je kiest, maar het bedrag ligt ongeveer tussen de 200 en 3500 euro. Daarnaast moet je per declaratie een eigen risico betalen. Dit is vaak 19% per declaratie, maar ook dit hangt af van de maatschappij en hetgeen wat moet worden verzekerd.

Waar op te letten bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering?

Wanneer je een ongevallen verzekering voor je huisdier afsluit, zijn er een aantal dingen om op te letten.