Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Wel of niet verzekeren?

Wel verzekeren

Huisdier wel of niet verzekeren

Een ziektekosten verzekering is voor mensen verplicht. Bij huisdieren heb je zelf de keuze tussen wel of niet verzekeren wat is wijsheid? Het blijft uiteindelijk een persoonlijke keuze.

De kans dat je huisdier in de loop van zijn of haar leven een keer ziek wordt en door een dierenarts behandeld moet worden is heel reëel. Ook een ongeluk of vechtpartij met een andere hond is niet denkbeeldig. Wil je zeker zijn dat je in dergelijke situaties financieel genoeg armslag hebt om je huisdier te laten behandelen is een huisdierverzekering een goede optie.

Belangrijk bij het afsluiten van een huisdierenverzekering is goed na te gaan of de dekking aansluit bij datgene wat jij voor ogen hebt. Het vergelijken van verschillende aanbieders is redelijk lastig doordat ze allemaal verschillende regels en uitzonderingen en uitsluitingen hebben. Het is niet alleen een kwestie van prijs de dekking en dekkingsvoorwaarden zijn zeker zo belangrijk.

Niet verzekeren

Verzekeren is eigenlijk het afkopen van een stukje risico. Het afsluiten van een huisdierverzekering is niet anders. Dat dit geld kost mag duidelijk zijn verzekeringsmaatschappijen zijn er uiteindelijk om winst te maken. Ben je bereid om risico te lopen en kun je zelf de financiële tegenslag opvangen als een huisdier ziek wordt dan kun je overwegen geen huisdierverzekering af te sluiten.