Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Reisverzekering voor huisdieren

Reisverzekering voor huisdieren

Reizen doen we allemaal. Iedereen gaat op vakantie. Van Frankrijk tot Rusland, van Turkije naar Canada. En niet iedereen doet het, maar er zijn mensen die hun huisdier meenemen. Meestal niet je kat of konijn, maar je hond meenemen naar je favoriete vakantie plekje, wordt toch veel gedaan. Men weet wat een huisverzekering inhoud, maar een verzekering geldt vaak niet in het buitenland.

Waarom een reisverzekering?

Men weet wat een verzekering inhoud, maar een verzekering geldt vaak niet in het buitenland. Daarmee wordt bedoeld, dat wanneer je huisdier in het buitenland een ongeval of ziekte krijgt, deze kosten niet zullen worden gedekt.

Een reisverzekering voor husidieren is een aanvullende verzekering, die je aansluit op je huidige pakket. Wanneer je een reisverzekering hebt afgesloten, en je hond krijgt een ongeluk in het buitenland, dan worden de kosten van zijn herstel gedekt. Net zo als dat zou gebeuren als je niet op vakantie in het buitenland bent. Het bespaart dus kosten, net zoals je huidige pakket, maar doet dit ook nog eens in het buitenland.

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt min of meer hetzelfde als een ziektekostenverzekering. Alleen dekt een ziektekostenverzekering de kosten die in het buitenland worden gemaakt niet, dat doet een reisverzekering wel. Een voorbeeld van waar je op verzekerd bent:

Wanneer je een reisverzekering afsluit, kan je kiezen tussen een Europa- of Werelddekking. Wat dit inhoudt spreekt voor zich.

Waar op te letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Wanneer je een reisverzekering voor je huisdier afsluit, zijn er een aantal dingen om op te letten.