Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Overlijdensverzekering voor huisdieren

Overlijdensverzekering voor huisdieren

Je loopt de hondenfokker binnen met lege handen, en komt naar buiten met een lieve, zachte, speel-grage pup. Al bij de eerste oogopslag zag je dat dit hem werd, jou pup, jou hond. Je geeft hem de beste zorg, en ziet hem groot worden met de dag. Helaas voor ons worden honden gemiddeld maar 15 jaar…

Waarom een overlijdensverzekering?

Elk huisdier gaat ooit dood. Dit kan na 3 jaar zijn, maar ook na 13 jaar. Hoe dan ook, je hebt veel waarde aan hem gehecht, en je wilt op een mooie manier afscheid van hem nemen. Dit kan met een begrafenis of crematie.

De prijzen van een begrafenis of crematie zijn helaas prijzig. Vaak overlijd je huisdier onverwachts, en heb je er ook niet voor kunnen sparen. Voor dit probleem is nu de oplossing: de overlijdensverzekering. De verzekeraar, waarbij je dan de verzekering afsluit, keert bij overlijden van de verzekerde eenmalig een bedrag uit. Met dit bedrag kunt u voor een mooie begrafenis, of een prachtige crematie voor uw huisdier zorgen.

Wat dekt een overlijdensverzekering?

Een overlijdensverzekering dekt dus de kosten van de begrafenis of crematie van uw hond. Wanneer uw huisdier overlijd, en u dit meldt bij uw verzekeraar keert hij een eenmalig bedrag uit. Deze bedragen verschillen per verzekeraar.

Waar op te letten bij het afsluiten van een overlijdensverzekering?

Wanneer je een overlijdensverzekering voor je huisdier afsluit, zijn er een aantal dingen om op te letten.