Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Ongevallenverzekering

ongevallenverzekering voor huisdieren

Welk huisdier je ook hebt, hond of kat, je bent erg gehecht aan je trouwe viervoeter. Je wilt hem natuurlijk gezond en intact houden. Helaas voor ons, zit een ongeval in een klein hoekje. De kans dat je huisdier aangereden wordt, of van de trap valt en een poot breekt is niet heel groot, maar bestaat. De poot moet worden genezen, de enige optie is naar de dierenarts of de dierenkliniek. Maar die kosten lopen al snel hoog op. Een ongevallenverzekering voor huisdieren kan een uitkomst zijn..…

Waarom een ongevallenverzekering ?

Zoals hierboven beschreven, zit een ongeval in een klein hoekje. De bijvoorbeeld wond, gebroken poot of interne bloeding moet verholpen worden door een professional. Mooi gezegd, maar deze ‘professional’ doet aardig wat kosten. De rekening van een dierenkliniek loopt al snel op naar honderden euro’s. Maar wanneer u een ongevallenverzekering heeft, dekt deze alle kosten grotendeels. Dit vaak al voor een bedrag tussen de 15 en 30 euro per maand voor de hond en tussen de 10 en 20 euro voor een kat. Afhankelijk van de verzekeraar.

Een ongevallenverzekering bespaart u veel geld in geval uw huisdier een ongeluk heeft gehad. Doordat de kosten van een behandeling cruciaal zakken, omdat u verzekerd bent, kiest u vaker voor de beste hulp voor uw huisdier. Waardoor u hem langer naast uw zijde heeft.

Wat wordt verstaan onder ‘ongeval’?

Onder ongeval wordt verstaan; een gebeurtenis waarbij de verzekerde plotseling wordt getroffen door een van buiten af op hem inwerkend geweld, waardoor hem in één ogenblik lichamelijk letsel wordt toegebracht, mits aard en plaats van het letsel geneeskundig zijn vast te stellen.

Deze definitie is vaak niet het enige wat wordt verstaan onder ongeval. Zo wordt je huisdier ook verzekerd bij een kneuzing, of fractuur. Dit wordt dus ook verstaan onder ongeval.

Waar op te letten bij het afsluiten van de ongevallenverzekering voor huisdieren?

Wanneer je een ongevallen verzekering voor je huisdier afsluit, zijn er een aantal dingen om op te letten.