Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Kosten van een huisdierverzekering

Kosten van huisdierverzekeringen

Geldverspilling of geldbesparing?

Is een huisdierverzekering nou geldbesparing of geldverspilling? Elke maand betaal je premie aan de verzekeraar dit zou je aan kunnen merken als kosten. Wanneer uw huisdier iets overkomt en waarvoor kosten gemaakt worden die gedeclareerd worden bespaart u als het ware, de verzekeraar betaalt immers de gedekte kosten.

Of het geldverspilling of geldbesparing is, ligt er dus aan of je huisdier iets overkomt. Als het huisdier iets overkomt waarvoor het gedekt is, is het geldbesparing. Als uw huisdier nooit wat zal overkomen is het geldverspilling.

Met het afsluiten van een huisdierverzekering koop je een stuk risico af, het risico dat je financieel niet in staat zou zijn om voor de beste zorg voor je hond of kat te zorgen. Op zichzelf reden genoeg om een huisdierverzekering af te sluiten

De goedkoopste of duurste

Wanneer je een verzekeraar gaat uitkiezen ben je geneigd om voor de goedkoopste te kiezen. Deze keuze lijkt juist, maar is dit niet altijd correct. In het algemeen kun je stellen dat wanneer de maandpremies hoger zijn, er meer gedekt wordt. Hoe meer je per maand aan premie betaald, hoe meer er wordt gedekt.

Kiezen voor de goedkoopste huisdierverzekering kan dus tegenvallen als uw huisdier wat mankeert en de hiermee gepaard gaande kosten niet gedekt blijken te zijn.