Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Chemo- en Radiotherapie Verzekering

chemo en radiotherapie verzekering voor huisdieren

Ze kunnen kwaadaardig zijn en goedaardig. We hebben het hier natuurlijk over tumoren. Steeds meer mensen worden getroffen door een tumor, maar ook huisdieren kunnen kanker krijgen. Dit is vaak moeilijk te verhelpen. Toch wordt er vaak al het mogelijke gedaan om zo’n huisdier te redden. Dit wordt tegenwoordig gedaan met een Chemotherapie of Radiotherapie. Deze therapie redt vele dierenlevens.

Waarom een Chemo- en Radiotherapie Verzekering?

Een dier met een tumor lijdt verschrikkelijk en ook het baasje gaat er vaak aan onderdoor. Het meest voor de hand liggende is het dier genezen met een Chemotherapie of Radiotherapie. Wanneer een huisdier deze therapie ondergaat is er een grote kans op overleven en volledig genezen. Omdat de therapieën veel levens redden, zijn ze ook heel prijzig. Je hond moet worden opgenomen in een dierenkliniek, wat al veel geld kost, en vervolgens moet hij nog behandeld worden. De prijs kan op lopen tot duizenden euro’s.

Wanneer u een Chemo- en Radiotherapie verzekering afsluit, bent u verzekerd voor al deze kosten. Bij de meeste verzekeringen wordt 50% van de kosten vergoedt.

Wat dekt een Chemo- en Radiotherapie Verzekering?

Zoals al eerder verteld, is het zo dat bij de meeste verzekeraars 50% van de kosten van een chemo- of radiotherapie vergoedt worden. Wanneer de prijs €3000,- bedraagt, wordt dat dus €1500,- voor u en €1500,- voor de verzekering.

Hier staat wel wat tegenover, dat is namelijk dat je aan maandpremies moet voldoen. Dit betekend dat je elke maand een bedrag aan de verzekeraar moet betalen.

Waar op te letten bij het afsluiten van een Chemo- en Radiotherapie Verzekering?

Wanneer je een ongevallen verzekering voor je huisdier afsluit, zijn er een aantal dingen om op te letten.