Huisdierverzekering bij de Ohra Huisdierverzekering van PetplanHuisdierverzekering van Proteq

Castratie verzekering

Castratie verzekering voor huisdieren

Het is niet iedereen z’n droom om pups of kittens over de vloer te hebben. Hiervoor kun je je huisdier laten steriliseren of castreren. Bij een sterilisatie worden de eileiders of zaadleiders onderbroken. Bij castratie worden de gehele eierstokken of testikels verwijderd.

Waarom een castratie verzekering?

Dokters kunnen tegenwoordig met allerlei methoden ervoor zorgen dat je huisdier niet meer kan bevruchten of worden bevrucht. Veel mensen maken hier al gebruik van. Helaas zijn de prijzen vaak hoog en lopen ze op tot honderden euro’s. Met een sterilisatieverzekering of een castratieverzekering ben je er zeker van dat je het kunt betalen, want zij betalen 50% van de kosten van een sterilisatie of castratie. Dit scheelt veel geld. In ruil hiervoor betaal je iedere maand een bedrag aan de verzekeraar.

Wat dekt een castratie verzekering?

De prijzen van een sterilisatie of castratie kunnen al snel oplopen tot €500,-. Een sterilisatie- of castratie verzekering betaalt 50% van deze kosten.

Waar op te letten bij het afsluiten van een castratie verzekering?

Wanneer je een sterilisatie- of castratieverzekering voor je huisdier afsluit, zijn er een aantal dingen om op te letten.